onsdag 14. desember 2016

USA til Russland i FNs sikkerhetsråd: – Eier dere ingen skam?

Fred Johs:
Samantha Power, USAs FN-ambassadør, som henvender seg til Russlands FN ambassadør Vitalij Tsjurkin, med spørsmål om Russland ikke eirer noen skam, fikk til svar følgende:

(Ikke referert i Norske medier) Det høres ut som at det er «mor Teresa» som snakker der borte, hvilket land representerer hun?

Samantha Power som tidligere menneskerettighetsaktivist og som for noen uker tilbake meide ned og drepte en afrikansk liten gutt med bilen sin, ble ildrød i ansiktet og hadde naturlig nok ingen svar.

«Blodbadene og alle drapene» på sivile som eplekjekke Kristoffer Rønneberg skriver om i Aftenposten fikk sitt pass påskrevet under et intervju hvor han forsøkte de samme kvalmende påstandene, av min venn Eva Bartlett. 

Men han vet åpenbart lite om at også Norske samfunnsengasjerte mennesker, har fått med seg når han ble tatt med buksene nede og ikke kunne svare på sine vrangforestillinger som han forsøker å dytte på det Norske folket.

***

FN-BYGNINGEN (Aftenposten): Kristoffer Rønneberg Aftenpostens lakei i USA
Skjellsordene haglet på det følelsesladde krisemøtet i Sikkerhetsrådet i dag etter rapportene om at sivile blir avrettet på gaten i Aleppo.
På et hasteinnkalt møte i Sikkerhetsrådet på tirsdag gjorde FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, det klart at det de siste dagene har pågått et regelrett blodbad i byen. 
– Sivile dødsfall og skader fortsetter i et brutalt tempo samtidig som FN mottar troverdige rapporter om at flere titall sivile er drept, enten av intense bombeangrep eller av regelrette henrettelser av regjeringssoldater. Vi har sett sjokkerende videoer av et lik som brenner i gaten, sannsynligvis etter et luftangrep. FNs høykommissær for menneskerettigheter har mottatt troverdige rapporter om at sivile, inkludert kvinner og barn, i fire nabolag er blitt anholdt og henrettet, sa en alvorstung Ban i sin innledning til Sikkerhetsrådet.

FNs sikkerhetsråd har vært helt handlingslammet i opptakten til de siste dagenes kamper i Aleppo. Det skyldes i hovedsak at USA og Russland, som begge har vetorett i rådet, står på hver sin side i konflikten. 

Heller ikke under dagens møte kom partene noe nærmere en løsning. Men det var tydelig at pulsen var høy hos flere av deltagerne.

Rasende USA-ambassadør i strupen på Russland

Daniel Alawi sitt bilde.

This is the leader of Terrorist group

 'Ahrar Al Sham' linked to ISIS ...

He was involved in beheading Syrian

civilians in Aleppo to put the fear in

the community... today he was captured

by the Syrian Arab Army trying to

flee dressed like a women.

This is the terrorists Samanta Power –

UN – and The Norwegian Primeminister

talks about, and want so mush to protect.
Samantha Power, USAs FN-ambassadør, henvendte seg direkte til ambassadørene fra Syria og Russland, som satt på den andre siden av det hesteskoformede bordet.

– Er det ingenting som gjør at dere kan føle skam? Er det ingen barbarisk handling mot sivilbefolkningen, ingen henrettelser av barn, som gjør at dette går under huden på dere, at dere bare blir litt urolige? Er det ingenting dere ikke vil lyve om? spurte hun.

Power, en tidligere menneskerettighetsaktivist, virket svært engasjert i sitt innlegg om Aleppo. Stemmen dirret mens hun ga syriske og russiske styrker skylden for blodbadet i Aleppo samtidig som hun oppfordret alle andre FN-land til å gjøre sitt for å forsøke å bidra til å finne en løsning.

Nærmest ingen øyekontakt

Vitalij Tsjurkin svarte like etterpå ved å kalle Power «kynisk» fordi hun trakk inn barn i argumentasjonen sin.


 foto Kristoffer Rønneberg
Russlands FN-ambassadør, Vitalij Tsjurkin, benekter at syriske og russiske soldater har skadet sivile i Aleppo. Her møter han pressen etter tirsdagens møte i Sikkerhetsrådet. 
– Hun bygget opp innlegget sitt som om hun var Moder Teresa. Husk hvilket land du representerer. Husk på ditt eget lands forbrytelser før du begynner å uttale deg som om du har noen form for moralsk overlegenhet, sa Tsjurkin.

Mens han snakket, satt Power og ristet sakte på hodet mens hun skrev notater. Aftenposten kunne ikke se at de to diplomatene hadde øyekontakt i mer enn noen korte øyeblikk under hele møtet.
Også den syriske FN-ambassadøren valgte å bruke mesteparten av tiden på å bla gjennom sosiale medier på telefonen sin eller å notere ned kommentarer på en notatblokk.

«Vår tids Rwanda-øyeblikk»

Rundt bordet satt stort sett medlemsland som støttet det amerikanske synet på Syria-krigen. Én etter en la de frem sine kommentarer om krisen i Aleppo. 

– Rapportene vi får inn, minner oss om FNs mørkeste dager. Da det skjedde tidligere, sa vi «aldri igjen». Vel, nå skjer det igjen, sa den britiske FN-ambassadøren, Matthew Rycroft.

Også New Zealands FN-ambassadør, Gerard van Bohemen, hentet frem historiske sammenligninger. 

– Jeg er blitt spurt hva som ville bli vår tids «Rwanda-øyeblikk.» Jeg tror det er dette øyeblikket, sa han.

Kun den kinesiske representanten, som ikke tok noen konkret stilling, og Egypts FN-ambassadør, som viste støtte til Syria, lot være å komme med sterk kritikk av Russland og syriske myndigheter i det svært følelsesladde møtet i Sikkerhetsrådet.

Rådet møttes også i forrige uke i et forsøk på å bli enige om en resolusjon som krevde våpenhvile i Aleppo. 

Forslaget ble nedstemt av Russland.

– Ingen kommer til å skade sivile. Det er ikke noe tema med noen våpenhvile eller noen spesiell humanitær operasjon, sier Tsjurkin og tilføyer at regimet har gjenetablert kontrollen over det østlige Aleppo.