lørdag 17. juni 2017


SVERIGE: To kvinner kastet ut fra balkonger i natt – en død og en hardt skadet - 

Jenter og kvinner som hopper selv, blir tvunget til å hoppe eller rett og slett blir dyttet ut av balkonger og vinduer har blitt endel av hverdagen i Sverige. Dette gjøres for å redde familiens «ære» og er i all hovedsak forbundet med familier med muslimsk bakgrunn.CYKLONVÄGEN. (Foto: Bostadsregisteret.se).
To kvinner mistenkes å ha blitt kastet ut fra balkonger på to ulike plasser i Sverige sent på torsdag kveld. Den ene i Södertjelje og den andre i Uddevalla. En av kvinnene har dødd og den andre har svært alvorlige skader. Flere mistenkte gjerningsmenn har blitt pågrepet. 

Klokken 22.55 ble politiet sendt ut til en blokk i det svært innvandrertette boligområdet Ronna i Södertelje etter at en kvinne falt ut fra en balkong i tredje etasje.

Kvinnen døde av sine skader. Politiet mistenker drap og en gjerninsmann er pågrepet, skriver politiet på sin hjemmeside.

Leiligheten har blitt sperret av for teknisk etterforskning.
– Etterforskningen vil vise mer, men vi har grunn til å tro at noe har skjedd, sier Towe Hägg, pressetalskvinne hos politiet i Stockholm, til Aftonbladet.

Samtidig rapporterte politiet i byen Uddevall om et drapsforsøk på Cyklonvägen. Der ble en kvinne i 30-års alderen funnet skadet utenfor en blokk. Også der tror politiet at kvinnen har falt fra en balkong flere etasjer opp i blokken.

Kvinnen ble kjørt med ambulanse til sykehuset og hennes skader bedømmes som meget alvorlige. To mistenkte gjerningspersoner har blitt pågrepet, skriver politiet på sin hjemmeside.
– En mann er pågrepet for mistanke om drapsforsøk, sier Johan Josarp, fungerende vaktsjef ved politiet i Västra Götaland, til SVT.

Den andre personen er også mistenkt for drapsforsøk, men er ikke pågrepet.

Jenter og kvinner som hopper selv, blir tvunget til å hoppe eller rett og slett blir dyttet ut av balkonger og vinduer har blitt endel av hverdagen i Sverige. Dette gjøres for å redde familiens «ære» og er i all hovedsak forbundet med familier med muslimsk bakgrunn.


DREPT: En politimann fotograferer plassen der en 16 år gammel jente falt til døden fra fjerde etasje fra en blokk i Malmø i 2008. På under ti måneder døde 7 jenter og kvinner på denne måten i Sverige i 2007-2008.
Det er rapportert at jenter så unge som 13 år gamle har blitt utsatt for fenomenet.

Ifølge svenske medier er æreskulturen med å drepe jenter og kvinner utbredt i Sverige. «Hvor mange balkongjenter skal dø før vi innser alvoret?», skriver to muslimske jenter i et innlegg i den svenske avisen Expressen.