onsdag 13. juni 2018

I all stillhet uten motstand:

Norge okkuperes nå av USATrump über alles.

Jan Hårstad 13 juni 2018
De norske trumpianerne er jo helt i hundre nå etter at avtalen med Kim er undertegnet og de ser nå at den evige fred ankommer i Immanuel Kants ånd.

Sør-Korea og Nord-Korea var godt i gang med å utvikle fred og samforstand og så kommer Trump brasende til og skal avvikle atombombene «very quickly».

Nå har de eksperter som har fått tilgang til Kim-Trump dokumentet sagt at det er et slags goodwill-dokument uten presise tidsfrister, faktisk-praktiske saker og derved ikke bindende på noe konkret.
Både Kina og Russland ønsker denne goodwill velkommen nå, men det kan snu seg brått i løpet av allerede 2018.

For som USA ser det – og nå snakker jeg om de som styrer landet bak Trumps retoriske hælspark – mener at Russland og Kina er USAs hovedfiender.

Aaron Wess Mitchell

Det var det Wess Mitchell i en tale på Heritage Foundation nylig uttrykte og han har overtatt ledelsen av European and Eurasian Affairs etter beryktede Victoria Nuland.

Så USAs manøvring i Koreaspørsmålet har som sidemålsetting å svekke Kinas og Russlands posisjon i regionen.

Sannsynligvis vil det ikke gå mer enn et halvt år før USAs ideer om Nord-Korea frembringer pigger fra Kina og Russland. Skal USA sende inspektører inn i landet? Skal USAs militære få forfeste i landet? etc.

Ut fra USAs praksis i tiår burde man vite at USA skifter politiske posisjoner som andre skifter skjorter. Det er bare Erling Folkvord som på vegne av Kurderne tror USA er påliteligheten selv.
Nå hersker det da Trump-eufori på både document og resett og Rustad går fullstendig av skaftet, naturligvis.Men i denne Trump-kultusen blir det da lettere for vår norsk-amerikanske forsvarsminister å melde at USA bare må utvide sin militære okkupasjon av Norge ved gigantøvelsen Trident Juncture 25 okt.-7 november 2018.  40 000 soldater, veinettet i Norge i unntakstilstand fra Trondheim til Kirkenes.

Andøya som var truet med nedleggelse av det «norske» forsvaret for bare kort tid siden er nå under oppgradering og sikkerhetsbygging for her kommer amerikanerne med P-8 Poseidons og tar seg til rette.

Det er også meldt at US-Marines – som er commando angrepsstyrker – kan få sitt nordeuropeiske hovedkvarter i Værnes hvis flyplass også skal utvides. Og på Setermoen finnes 370 US-Marines også.

Denne militære okkupasjonen av Norge hadde overhodet ikke vært mulig hvis det fantes en autentisk venstreside i Norge, noe det så absolutt ikke gjør.

Når Klassekampen skriver om den militære situasjonen i Norge skriver de som Nato-ideologer: kan USA redde oss når Russland angriper oss?

Er det venstresidens oppgave å redde EU-prosjektet?

Når de skriver om EU stiller de spørsmål om ikke «venstresida» må gå inn for å reparere det imperialistiske prosjektet.

I Hellas hadde man sist helg besøk av halve det israelske flyvåpenet som øvde seg på angrepskrig mot Libanon-Hizballah, Syria og Gaza.

Med velsignelse fra «venstresidas» Syriza som har regjeringsmakten!

Sannelig: vi lever i dystre tider, som Bertolt Brecht skrev.