lørdag 21. juli 2018

USA hadde sanksjonene på plass fra dag 0- klargjort i samarbeid med gulfstatene og Tyrkia bl.a. med støtte fra bl.a. Norge.
 
Eva Thomassen

Til Pål Steigan sitt tilsvar til Peter M. Johansens påstand om at USA "stod på sidelinjen"- Altså at USA ikke i krigen mot Syria.

Her er andre og påtakelige våpen som USA definitivt ikke stod på sidelinjen og så på.

Våpen er mer enn militære våpen

* USA hadde sanksjonene på plass fra dag 0- klargjort i samarbeid med gulfstatene og Tyrkia bl.a. med støtte fra bl.a. Norge. 
Disse sanksjonene skulle strupe Syrias økonomi fullstendig over veldig kort tid. 
Planen var å få businessmenn og middelklassen til å vende seg mot Assad. 

*Erdogan tilbød Assad å stagge opprøret om Assad innsatte 6 ministere fra Det muslimske brorskapet i regjeringen. Assad sa nei..


* Tyrkia demonterte hundrevis av fabrikker i Aleppo og fikk dem kjørt inn i Tyrkia. 

Gulfstatene lokket med feite jobber til private businessmenn og USA innførte lover som kunne gi 20 års fengsel for en amerikansk businesspartner i Syria. 

* Banker i Europa fikk milliardbøter fordi de ikke stoppet omgående kontakten med den syriske sentralbanken. 


* Alt ble sanksjonert- alt ble stoppet. Folk med kroniske sykdommer døde. 

Ministere ble lokket med milliopner av dollar om de hoppet av- geistlige det samme. 

* Muftien i Syria takket nei-. sønnen hans ble drept. Forsoningsminister Ali-haydar, arkitekten bak amnestipolitikken, takket nei. Sønnen hans ble drept. 

Ikke noe land er blitt utsatt for mer dødbringende sanksjoner enn Syria. De kom liksom ikke etter de fredelige demonstrantene var blitt voldelige...

* Bistanden var også på plass fra dag 0. Norsk Folkehjelp var på plass i Idlib fra før de første demonsrtasjonene. 

Vendte folk seg mot Assad ville de få nødhjelp fra Norge. Vendte de seg ikke mot Assad døde de av sanksjoner. 

* At demonstrasjonene fant sted i små grensebyer sier vel sitt. Løgnhistoriene om demonstrasjonene var nøye planlagt sammen med en knippe utenlandske aktivister som via en facebookside: "Syrian Network for the Revolution" styrt av en fyr fra det muslimske brorskapet som bor i Sverige (...)- 

Det ble også smuglet inn hundrevis av mobiler etc. løgnhistoriene fra Daraa bl.a. ble servert i samarbeid med Al-Jazeera- videre spredte det seg til BBC- CNN- NTB- 

* Det grønne flagget, slagordene var på plass, alle eksilsyrerne var på plass. Det spratt opp Nasjonalkoalisjoner overalt i hele verden. 


* Plutselig står Torgeir Larsen fra UD i Istanbul sammen med Friends of Syria i 2011. Den "nye" syriske presidenten var på plass. 


* Hvordan kunne det ha seg at det var så lett for jihadister fra hele verden å komme inn i Tyrkia og derfra til Syria? De ble ikke stoppet av respektive land eller av tyrkiske myndigheter. 

Å komme usett fra Tora Bora-fjellene eller Indonesia til Syria krever mer enn langt skjegg og korte bukser for å få til...

*Se så enkelt det er gjort å få våpen inn i Syria. Det er ikke noen somaliske søstre som står grensevakt ved den jordanske grensa og åpner porten for våpenlaster nok til å okkupere hele Jordan.
Hvorfor skulle det vært vanskeligere å få inn våpen i Syria i 2011 enn i 2012,2013,2014,015,2016,2017 enn i 2018. 


Det foregikk en industriell organisering av plyndring av artifacts- fra alle mulige gravsteder og områder på UNESCOS verdensarvliste i Syria. Svimlende verdier. Igjen, du tråkker ikke tilfeldisvis i ørkenen over et 10 000 gammelt gravkammer og tenker- hm- her er det noe jeg sikkert kan få solgt på Finn. 
Dette var organisert fra utenfor Syria- selvfølgelig. 

* Organ- handel er også en inntektskilde..


* .Jaish al-islam- den viktigste terrorgruppa i Douma, Øst-Ghouta satt på svimlende mengder kontanter. De ba om å få med 900 millioner dollar i cash som betingelse for å bli busset ut av Douma. Cash- smuglet inn i Syria.